BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~MAHKARPESONA~

Friday, April 30, 2010

KASIH SAYANG








Kasih Sayang

Artist: Raihan
Song Category: Nasyid
Kasih sayang itu titi
Kasih sayang penghubung hati
Kasih sayang itu tali
Kasih sayang pengikat diri

Dari kasih timbul simpati
Dengan sayang ada persaudaraan
Kerana kasih ingin berbakti
Saling sayang ma'af mema'afkan

Kasih sayang itu baja
Kasih sayang penyubur jiwa
Kasih sayang itu penawar
Penguat cinta penghapus duka

Kasih manusia sering bermusim
Sayang manusia tiada abadi
Kasih TUHAN tiada bertepi
Sayang TUHAN janji-NYA pasti

Tanpa kasih sayang TUHAN
Tiada simpati tiada persaudaraan
Tanpa kasih sayang TUHAN
Tiada bakti tiada kema'afan

Kasih sayang pada semua
Kasih sayang sesama kita
Kasih sayang oooo dunia
Moga selamat di Akhirat sana

STATUS.....

STATUS SKANG:
Segalanya dh berakhir..xam finish..but xtaulah mcm mana result sem nie...aku dapat rasakan satu kemusnahan akan berlaku..so aku dh berhenti berharap...(tajuk lagu minggu inie...:)...
entahlah aku x berani nak kata apa..just tgklah mcm mana result nanti..hopefully akan ada satu miracle yg akan membantu aku..utk mecapai kemustahilan yang di atas usaha yg xsetimpal...
seolah2 ingin memetik petai w/pun dh tau diri nie pendek..perumpamaan baru..hehheh2..

mlm tadi tiba2 teringat kat nenek..bukan pe..mengenangkan diri nie dh abis dh taun 3 stdy..maka sem dpan dh taun akhir buat aku...so dlm kata lain usia pun dh lanjut..so sempena itu aku tergingatilah kat nenek yg merupakn ahli keluarga kter owng yg paling tua dlam family...
entahlah cuti lpas aku xjumpa pun nenek sebelom balik penang..bukan x kenang budi atau xsyg serta "cucu durhaka"..just kata owng masa xmgizinkan..so aku balik penang tanpa jumpa nenek xsepertimana kebiasaan sebelom aku balik taun2 sebelom nie, kau msti jumpa nenek...nak gak call tapi takot plak dier x dgr..biasalah dh tua pendengaran pun kurang...sian kat nenek..hope sangat balik nie nanti blh lah aku jumpa..entah kenal ke tak dgan aku nie..:)

aku nie tiap2 hari call mak..tp smenjak dua menjak nie aku da mslh fulus..so 'selalu' dh tukar jd 'kadang2'..entahlah bila dgr suara mak..mcm lpa plak aku kat tanah usm penang nie..seolah2 berada di umah..dengar cita sal family...then terubat gak rindu..aku nie agak rapatlah dgna family tp aku paling rapat dgan mak ..seminggu lps, xam melambak2..emosi terganggu, kapla pun berat je sbb tido xcukup...time nielah rasa mcm nak nageh dgr suara mak...mana tak mcm hilang maslah xam jap...

masalah otak!!....
mlm selom xam last.. ada dua paper..sejarah dan kaedah mengajar geo 2.. tiba2 kepala aku jadi berat..xpat bangun mcm ada batu duduk dalam ini kapla..
so aku rehat jap..hopefully pas tu ok...makin jadi2 plak kapla nie.mgada2 plk..dh esok tu xam..nak xnak aku just baca tok kaedah je..yg sejarah tu aku dh tinggal cm tu ja...pas tu aku tido..xblh blh.apsal ??? kepala aku jem ke?? yelah 2 paper berturut2,,just rest tok sehari then ada 2 paper..fantastik sem nie..aku bru tahu betapa sakitnya bila jadual xam terok!!!!...

konklusi???
entahlah skang nie aku mls nak fikir2..sbb aku bru je nak merehatkan otak ku yang berada dalam kondusi " berat " menjadi stabil..so aku mls nak fikir2..sapa ada mslah jgan cr aku sbb aku nak menikmati erti sebuat perkataan.."cuti"....

Sunday, April 25, 2010

CENDAWAN....



Lama dh x post.. then tiba2 hr nie rasa nak post je..cari punya cari lastly aKu jumpa gambar nie.. cantekkan... cendawan biru...
then buat aku rasa lapar lah plk.. sbb kalo kat umah aku suka mkn cndwan..huhu..siap gado2 dgn adek aku lg..hehheh...kira fvourite kite owng lah..huhu..
anyway xma g nak balik hopefully bleh mkn cndawan...

Thursday, April 15, 2010

Cun Saja....Sleeq....



Lirik Lagu Cun Saja - Sleeq


Chorus:-
Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami ku sudah teruskan hidupku
Semuanya cun saja

Tak perlu tinggalkan pesanan
Tak perlu buat panggilan
Ku tak perlu lagi kalau kau cuba mintak maaf
Lupakan sahaja
Diriku cun saja

Duduk di rumah seorang saja
Menulis lagu cinta
Menggunakan kisah ini tuk ceritakan

-Chorus-

Alyph:
Cun hidupku kini cun saja
Sejak kita memang cun semuanya
Sejak pisah itulah permulaannya untukku berhati-hati dgn buaya
Ngap ngap pendirianku tegap
Jumlah kali kita bertengkar memang genap
Untuk aku ke tahap ini silap kita memang patut sama-sama kene sepak pak pak
Tapi bukan niat aku tuk salahkan dirimu
Aku sedar ku juga ada kekuranganku
Tapi kalau bersifat mementingkan diri sendiri untuk kebaikkan bukan kurang ajar itu

Duduk di rumah seorang saja
Mengarang lagu cinta
Dengan mengembalikan kisah kitakan tapi jangan perasaan
Ohh..

Walaupun ini bab yang baru ada masa arah ku tak tentu
Tetap rindu kehadiranmu, tidak patut
Kerna ku takut

-CHORUS-

Lagu ini,
Tandanya kamu masih sayangkan ku
Walaupun sudah tidak bersama lagi

Lagu ini,
Tandanya ku masih rindukanmu
Walaupun sudah tidak bersama lagi

Lagu ini,
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu kamu bahawaku okay
Aku okay

Lagu ini,
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu kamu jangan cakap tak boleh


video

Sunday, April 11, 2010

AIZAT-SUSUN SILANG KATA.....



Lirik Lagu Susun Silang Kata Aizat

Aku ingin bermimpi denganmu
Ke awana untuk teman bintang bulan
Kerananya lebih terang sinarnya
Dengan kehadiran kau dan aku

Bagiku kaulah yang terindah
Manisnya senyuman anugerah Tuhan
Memarakkan api dalam diriku
Tak pernah aku sangka ada

Asingnya buatku
Asyik memikirkan dirimu

(korus)
Kau umpama susun silang kata
Yang terakhir untukku
Sekian lama ku mencari
Rupa-rupanya di depanku
Hidup ini tak bererti
Jika tiada cinta di hati
Untuk terus ku teguh berdiri

Bagiku kaulah yang terindah
Manisnya senyuman anugerah Tuhan
Memarakkan api dalam diriku
Tak pernah aku sangka ada

Asingnya buatku
Asyik memikirkan dirimu

(ulang korus)

Dan tak kira apapun
Yang terjadi dalam mimpiku
Usahlah ia berakhir
Tanpaku memilikmu

(ulang korus 2x)

SHREK.....

Shrek.....seingat aku cita nie popular time form 2.... koz untuk pendididkan seni aku nk tast lukis cartoon shrek then xjdi sbb ada kwan aku sowang wat gak..hehheh...anyway citer nie best lah my favorite story n aku wat collection..huhu..smpai skang aku tgk gak citer nie kalo bowink..romate aku salu kata: ko nie suka sangat tgk cter shrek nie ko xbowink ke??? hahhaha...aku siap hafal g a few dialog hahhaha....

donkey:can't i stay here...
shrek:yah..
donkey:really...
shrek:no.
..

Citer nie banyak moral then buat kita berfikir..that mean pengisian citer tu best n full..bukan saje2lah sbb nak tgk kartoon kan...then stiap citer ada kesinambungan kuang lebih mcm tk citer The Mummy,Harry Potter, The carribean...kuang lebih cam tulah buat versi cartoon...
heheheh....

Citer nie mengisahkan kisah walaupun x lawa n sempurna kita berhak untuk hidup bahagia..hahhaha..ayat dow... itu apa yg aku nilai... but ada gak yg kata citer nie nak sampikan owang x lawa untuk ownag x lawa... whay the hell....huhu..itu pendapat masing2..tp bg aku citer tu msti moralnya elok..coz cartoon is for kids...moral msti baek punya kdg2 kita rasa mcm x logik..tu namanya citer...x mustahil apa yg berlaku dlam citer xjdi realiti..hehehh...


shrek n fiona.......

fiona & shrek

thier are tooo...


character for 1st shrek...

owww....


third...

donkey, shrek n cat....

shrek, fiona & child...third...entahlah ada tak wtk anak2 nya kat shrek forever & after..x sbr!!!

FRIST

SECOND

THIRD

MAYBE LAST....... xsbr nak tgk.. mei 2010...

hahhha...dpt gak ambik gambar..sama2..hehehhe..

p/s: tok impian xxxl..tgklah citer nie best..heheh...

Friday, April 9, 2010

Do YoU REMeMBer Me???



Enrique Iglesias

Somebody's me...

You, do you remember me?
Like I remember you?
Do you spend your life
Going back in your mind to that time?
Because I, I walk the streets alone
I hate being on my own
And everyone can see that I really fell
And I'm going through hell
Thinking about you with somebody else

[CHORUS]
Somebody wants you
Somebody needs you
Somebody dreams about you every single night
Somebody can't breath without you, it's lonely
Somebody hopes that one day you will see
That Somebody's Me [2x]

How, How could we go wrong
It was so good and now it's gone
And I pray at night that our paths soon will cross
And what we had isn't lost
Cause you're always right here in my thoughts

[Chorus]
Somebody wants you
Somebody needs you
Somebody dreams about you every single night
Somebody can't breath without you, it's lonely
Somebody hopes that one day you will see
That Somebody's Me [2x]

You'll always be in my life
Even if I'm not in your life
Because you're in my memory
You, will you remember me
And before you set me free
Oh listen please

[Chorus]
Somebody wants you
Somebody needs you
Somebody dreams about you every single night
Somebody can't breath without you, it's lonely
Somebody hopes that one day you will see
That Somebody's Me [5x]





Thursday, April 8, 2010

LaST tUtORiAL....


makmal fizikal.....
Paper nie banyak membuatkan aku mengenali apa itu universiti...maklumat, pengetahuan dan ilmu kena cari..dulu time sekolah apa nak? cikgu bagi..than bila jadi mcm tu student just ngangaja mulut..x maksudkan cikgu xbagus..sometime berguna gak kaedah tu...

Anyway..thank to cikgu tu..:) buat aku ada kat cine...
klas nie semua geng aku...sbb klas nie hujung2 petangnya...
sapa je nak g klas abis kol 6 ptg???
sdngkan waktu tu student lbih suka dok blik..tido???online???borak???
or kuar g QbAy...ehhhh...

aku ambek gak...sbb klas yg satu g hr isnin.. then isnin aku xda byk sngat klas n xda tuto.. kalo xge kuliah pun x kesah..hahhaha...
owng........... entry JUST TO THANK a alot to En Adam( student MASTER tp kter owng rapat kit..so kter owg panggil Abg Adam je)... not forget my fwen2..huhu :)

P/S: wat lah betol2 sbb paper nie susah Dow!!!

Tuesday, April 6, 2010

REALISASI SEBUAH IMPIAN....

Salah satu daripada AZAM aku untuk taun nie (2010) adalah buat lesen...then alhamdulilah aku berjaya...walaupun berbagai halangan dan dugaan..hinggakan ada satu masa nak 'giveup'...tapi pikir gak duet dh labur kalo nak stop sine..mcm rugi sangat2..so aku teruskan... jumlah pengeluara/pelaburan: RM 880/- msti kowang kata mahalkan...sbb dh campur duit aku repeat..hahhah..setidak2nya tercapai gak salah satu impian aku..hahhahah....well done....




Bayangkan dari 9 owng geng yang buat just tinggaL aku n fizah(kwan gak)...........sampaikan akak yg keja kat institusi memandu tu blah kenal muka yg comel mcm aku nei...hahhah..muka 1 dlam sjuta..sapa x ingat..huhu


Buku & komputer........

Time ujian komputer tu blh belah g...kdg2 bila dh lama sngat dgan buku (exam/kuliah/tutorial/assgment)...hati pun dh sebati..bila ujian praktikal nie..nampak diri tersangatlah lembabnya..tahap cipanzilah....kalo x silap aku...17/20 lah aku betoi..xingat gak....dh lama...heh



No giliran...

Time aku xleh lupa...nak ambik xam nie...dhlah dtang awal....pastu startnya lambat....kaki dh bergetar...seram sejok je....borak2 gak dgan kwan..tapi separuh je msok otak...cuak DOwh..hahhaha...time nie baru aku kenal rupa2 aku ada masalah...Channa gachua @ Dwarf Snakehead (darah gemuruh)...mana x gemuruh test nie melibatkan DuIT....hahhaha...aku kalo bab duit mmg no satulah..bg je...susah nak dapat..huhu..ikat pewot nak wat lesen..buat dgan duit "pinjaman" sendiri..hahhahha.....


"P & JPJ"...cukup jumpa sekali je...

N then dapat gak aku P.....Hr nie aku mmg tekad x nak g CEMERLANG (nama pusat memandu) lagi..kalo dtg pun aku nak g ambik LESEN P ..hhuhuhu.. Kata orang bukan snang nak wat lesen penang sbb pemandu kat sine mcm "BUUrrrr" dlam bhasa mirie in malaysia antu...xpnh nak myabar..keja nak hOND je....xpham aku ingat dier sowang je da kita ke???samalah dengan KL...entahlah aku nie blh ke bwk keta???
hehheh.....mcm xcaya..hahhahah


CaNtEk dOw...NaK Tp xDa dUeT....

lesen dh da..skang nie nak beli keta plk..hahhaha....mcm lambat g..kena cari duit dulu...
kena wat azam baru plak..."nak jadi kaya"...hahhahaha

Sunday, April 4, 2010

Book of Eli....



thank Q.. of ariff azman coz download n bg kat aku..

Beberapa bulan lepas aku tercari2 cter "Book of Eli" frist time terjumpa kat wayang(poster) aku tertarik tok watch this movie.. niat nak tgk kat wayang...but xda masa n then now aku baru da pluang..anyway.. this story is very interesting n valueable..kalo minat dan tgk secara mendalam.. that mean bukan tgk cita smbil makan Pop Corn or sambil taip assegment.. fokus terus arah dalam cerita.... bestlah aku bg :A-: 90% for this move....

SINOPSIS:
Thirty years after an apocalyptic event, Eli (Denzel Washington) travels on foot toward the west coast of the United States. Along the way he demonstrates atypical but effective survival and fighting skills, hunting strange wildlife and swiftly defeating a group of highway bandits who try to ambush him. Searching for a source of water he arrives in a ramshackle town which was built by and is overseen by Carnegie (Gary Oldman). Carnegie dreams of building more towns and hinges these hopes on finding a certain book. His henchmen scour the desolate landscape daily in search of it.

In the local bar, Eli is set upon by a gang of bikers and kills them all. Realizing that Eli is a literate man like himself, as well as desiring his skills, Carnegie asks Eli to stay, though it is made clear that the offer is non-negotiable. After Carnegie's blind concubine Claudia (Jennifer Beals) gives Eli some food and water, Carnegie asks Claudia's daughter Solara (Mila Kunis) to seduce Eli. Eli turns her down, but invites her to eat with him. Before they eat though, he has her pray with him. The following day Solara prays with her mother. Carnegie overhears them though and forces Solara to tell him that Eli was reading a book. When he asks what kind, she says she does not know, but forms a cross with her two fingers. Carnegie realizes that Eli has a copy of the Bible, the book he has been looking for, as all copies were destroyed after the apocalypse. Eli sneaks out of his room and goes to the store across the street where he asked the Engineer (Tom Waits) to recharge his portable battery. Carnegie attempts to stop Eli, having all his henchmen fire at him, but Eli avoids the gunfire and shoots most of Carnegie's henchmen, even shooting Carnegie's leg with a shotgun blast. After Eli leaves, Solara follows and tracks him down, hoping she can accompany him on his travels and escape the town. Eli agrees on the condition that she take him to the town's water supply. After fulfilling her end of the bargain, Eli traps her there and continues on alone. Solara escapes and soon finds herself set upon by two men. As Solara grapples with the men, Eli suddenly appears and dispatches them with arrows. Eli and Solara continue on until they arrive at a strange house. They stop to investigate and quickly fall into a trap door. The residents Martha (Frances de la Tour) and George (Michael Gambon) appear and invite them in for tea. Eli surmises that they trap, kill, and then eat invaders, evidenced by their shaking hands from too much human meat. Before Eli and Solara can leave though, they are found by Carnegie.

Eli, Solara, Martha, and George hole up inside the house, and George reveals a hidden stockpile of powerful weaponry. A shoot-out ensues, leading to the death of some of Carnegie's men as well as George and Martha. Eli and Solara are captured. Carnegie threatens to kill Solara, which prompts Eli to hand over the Bible. Carnegie shoots him in the stomach and leaves. While in transit, Solara escapes and drives back to help Eli. Carnegie returns to the town as he has the Bible and is low on fuel. Solara picks Eli up and they continue west until they reach the Golden Gate Bridge, then they row to Alcatraz where they find a group of survivors dedicated to preserving pre-war knowledge. Eli tells the guard that he has a copy of the King James version of the Bible, and they are allowed in. Inside they are introduced to Lombardi (Malcolm McDowell), who is the curator of a collection of things from before the apocalypse. Eli, now revealed to be blind, dictates the Bible from memory to Lombardi, before dying from his wounds. Carnegie has the Engineer open the Bible but is distraught to find that it is in Braille, and Claudia refuses to read it to him. His leg has started to go septic, and he will die without ever having read the Bible. Alcatraz begins printing copies of the Bible. Solara is offered sanctuary, but instead chooses to take up Eli's weapons and go back east.(spond by,wikipedia)

Saturday, April 3, 2010

CONGRATULATION............



TAHNIAH DAN SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT MY KEZAN:

MOHD SIDDIQ BIN NARAWI DAN PASANGANYA NUR AMIZA ABU BAKAR
pada
3/04/2010 (sabtu)
BiNTulU sARaWAK


~semoga berkekalan sehingga ke anak cucu...dan memperolehi kehidupan yang lebih baik dan matang sebagai seorang suami dan isteri......amin~



p/s: huhu..sedey gak x pat join n tgk majlis persandingan nie...
asal kezan kawen je aku xda..
huhu...:(

Friday, April 2, 2010

Kehilangan seorang Pelawak....AL-FATIHAH...









Beberapa hari lepas...kecoh kisah din beramboi sakit..ada yg kata kena virus kencing tikus... ada kata kena denggi berdarah.. last komfrim...din kena denggi berdarah....hopefull xda papa terjadi kat dier...but..pagi tadi kol 1.30am(2/4/2010).. aku buka www.zonartis.com... nak tgk gosip.. but mcm x percaya dan terkasima bila tgk salah satu dr topik nya adalah DIN BERAMBOI MENINGGAL DUNIA.... mcm x percaya je... bukan pe..petang tadi...dier dh bertambah ok...dr sebelomya aku dgr kritikal.....lawat gak FB din & afdlin..banyak komen dan doa yang diberikan(salah satu aku)....:). Dalam a few days nie gak aku follow kesihatan dier...

Aku x nah jumpa..
Aku x nah salam....
Aku x nah borak...
tapi yg pasti aku PERNAH ketawa bila dier wat lawak...
lawak dier juga banyak mengajar erti kehidupan sebenar...

Salah satunya yg aku x leh lupa dalam..SPONTAN...bila sence dier letak doh roti canai kat kepala..dan kata"inilah roti anak bangali"..lawak sangat..pandai dier hiburkan hati owag.. setiap ketawa yang dier buat membuat manusia sentiasa mendoa ke arah amalan dan keselamatan dier di dunia dan akhirat...insyallah....

yang pasti kini... kita kehilangan seowang pelawak yg mana kdg kala ada yg tidak dapat menerima lawaknya..namun citarasa manusia berbeza..bagi aku...aku tetap meminati lawaknya...sehingga bila2...hilangmu tiada pengganti...lawakmu akan terus di hati.... AL- FATIHAH buat Mior Ahmad Fuad Mior Badri (Din Beramboi)....