BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~MAHKARPESONA~

Monday, March 28, 2011

TOILET OH TOILET....

'OUT OF ORDER'

Dalam kesibukan msg2.. nak di observe ( aku pun kena gak k oleh pembimbing...yg lain prof usm)...aku msh sempat lagi dok lam toilet dan menonyoh 'saki baki' badan yang melekat kat dinding dan lantai2 toilet..aku tgk dah mcm taik2 peloh dh...kowang rs aku perlu gembira atau geram???? AKU PILIH GERAM!!

Kenapa aku perlu GERAM dan mcm nak pecah2 kan kepala manusia2 yg berdekatan dengan aku sekang (uish!!.dok jauh sikit..)

1. sbb itulah keja aku spnjang aku brumah sewa skang nie... (3 blan beb!!..kalo kat umah sndiri blh blah g, sbb ahli keluarga sendiri..nie aku dh rsa mcm 'cleaner berkaliber'..

2. aku terfikir,xkanlah x tergerak ..tersentuh ke..tok bersihkan??? pakai sama2 cucilah sama2..'ada mata tp buta' ..mcm nk cocok2 je mata tu..aragah!!!!.... hELLOW kOWANG POMPAN k...

3. kalo nak dinilai dr sgi penggunaan 'toilet'..aku adalah manusia yg jrg ke tolet selain 'buang air besar'...dr segi peratusan dan jangka masa aku di rank yg dibwah...cer piker2...

4. dh lah msa pindah dulu aku yg bersihkan toilet xkan lh 'jwtan' tu aku kena pegang!!....
ckup2lah......


****************************************************************

Konsep mula lawa tp toilet kowang JAHANAM......aku blh katakan aku penah alami benda tu dpan mata aku sendiri..so skang nie kalo balik umah aku x nak marah2 dh..sbb aku pnh alami bnda BANGANG mcm nie tok 4 blan...

Kalo nk cr menantu, pg2 lah toilet dier dulu ye..blom tentu muka lawa TOILET dier lawa...

Buat pompan2/ siapa2 jelah...jagalah toilet2 kowang kat umah..segan oii kalo kwan2 kowng nk pinjam toilet then kuar blik..rasa mcm nak 'pchkan muka sndri'....cyalah aku dh rasa dh....

rasa mcm nak wat toilet mcm nie je....aku punya aku jaga ..blh bwk g mana2 so owng blh nk pinjam2...

Saturday, March 26, 2011

D'Masiv_ Rindu Setengah Mati.....

Aku ingin engkau ada disini

menemaniku saat sepi

menemaniku saat gundah


berat hidup ini tanpa dirimu

ku hanya mencintai kamu

ku hanya memiliki kamu


Reff:

aku rindu setengah mati kepadamu

sungguh ku ingin kau tahu

aku rindu setengah mati


meski tlah lama kita tak bertemu

ku slalu memimpikan kamu

ku tak bisa hidup tanpamu


aku rindu setengah mati kepadamu

sungguh ku ingin kau tahu

ku tak bisa hidup tanpamu

aku rindu…





Lirik Lagu D Masiv – Rindu Setengah Mati Feat Kevin Vierra dipersembahkan oleh Lirik Lagu Indonesia Terbaru

Thursday, March 24, 2011

Teaching Practical...will DONE..!!!!


Hanya tunggu beberapa minggu lagi aku akan menghabiskan sisa baki aku sebagai 'Practical Teacher" (PT)..wah unbeliveable..sekian lama aku menanti..sebegitu banyaknya pengorbanan yg aku tempuh..akhirnya smpai ke penghujungnya...

dlm kepala aku??
nak balik SARAWAK...lama dh aku kat sinie last balik..Raya Aidilfitri (bln 11 ) counting it..became 6 month that mean half of year!!!....huahuahuahua......
Penah gak x balik sampi 8 bulan..tp rsanya x sama..bila TP nie rsa seksanya melampau2..adoiye..xtau nak kata mcm mana...hari2 idop lam tekanan...(aku dh nmpk tua dr along....jgn mareh!! :)

OBSERVE....perkataan yg digeruni oleh PT mcm kter owng..bila prof. dtg bleh rasa mcm kecik je punggung..lemak2 pun mcm cair je...adoiye..(aku bnci keadaan yg dibayangkan)...
hellow dear..dh jd cikgu sbnar pun perlu kena observe gak k...nk naik pangkal dan gaji!!..bguslh snagt!!!

SIAPA KATA JADI CIKGU:
1. mengajar jerrr........
2. msok dn keluar klas jerrr......
3. dok lam bilik guru jerrrr......
4. borak2 lam bilik guru jerr......

Siapa aku dengar ckp mcm tu " YOP bAKOR UMAH diO".....



BUT...............................................................








it DONE coz, 23/3/2011 is my LAST OBSERVE by PrOF. CHEW CHENG MENG...

Tp klass kena msok dan msih ada student yang nasih menanti ilmu dr aku.....tanggungjawab akan aku terus lakukan...hope time will gone fasterly!!!...

Wednesday, March 23, 2011

AKU TERIMA

AKU TERIMA.............
kerana engkau sudah menbenci ku...
AKU TERIMA............
kerana aku sudah tidak layak berdiri disebelah mu.....
AKU TERIMA.......
kerana aku telah 'mendustai' mu.....
AKU TERIMA.....
kerana aku dikatakan mengaibkan mu.....

namun HANYA ini yg mampu aku katakan:

Maafkan aku.......atas segalanya..kesalahan yg pernah aku buat,mengecewakan, menyakiti, melukakan dan menangiskan ko ....
Halal kan......segala makan , minum, pakai, idea, pelajaran dan segalanya yang aku pernah terambik dalam hidup ko....

DOA ku, semoga kau mencapai apa yang ko impikan.....serta mendapat kehidupan yang ko inginkan....dan menjalani kehidupan dengan lancar dan hati yang lapang serta tenang....

SEMEMANGNYA.

aku tidak menyesal mengenali kau...terima kasih sebab sudi menjadi sahabat aku dalam tempoh yang tuhan izinkan...insyallah aku akn simpan kenangan, pengalaman dan pengajaran yang ko berikan kepada aku dengan sebaiknya..insyallah segala apa sahaja miliki ko yg aku ada..aku akn simpan sebaik2 mungkin...~inysllah...

terima kasih~A

"cLose My lOVeLy bOOK"


AkU mULa uNTuK hIDUP taNpA KaMuuu...
ByE2...My LoVE FacEbOOK....


Monday, March 21, 2011

open season 2..


Aku bukan nak citer sal citer 'open season 2" citer kartun beruang dgn kambing tu..tp kesahnya samalah mcm tu..bila mana sekolah dh abest cuti dan aku kena pg sekolah lagi!!!!....arghh!!!!..mcm nak pecah2 je jantung dan otak aku nak fikirkan idea2 bru nak mgajar..mslahnya observertion msh xbes2 agi..aku msh ada satu kali lgi..tensen2..solah2 idop lam ketakutn dan mcm nk g ujibakat rajalawak je...

Friday, March 18, 2011

Dh X Nangeh Lagi....:)


Smalam time 'hang out' with fauze mohammad....time terdengar lagu kat music box..adoiye touching abisss...coz lagu tu penah jd'ost' tok kesah cinta bodoh aku..hahhahah..bila mendengar kembali lagu semalam membuatkan aku search back album2 mp3 aku kat laptop dan tadddddaaaaa....aku jumpa!!!! last night , aku dengar balik lagu tu....nangeh x?? x lg..kalo dulu msti tangkap lelehlah....hehhe...skang x lg...AKU DH SMAKIN KUAT!!!!

Lirik lagu Gita Gutawa – Sempurna

Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
kau membuat diriku akan slalu memujimu

Disetiap langkahku
Kukan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu

*
Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Reff:
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu
Sempurna.. Sempurna..

Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku

Back to *

Saturday, March 5, 2011

AKU & SEKOLAH...

THE FUNERAL_Yasmin Ahmad..

video

"the best iklan" yang aku penah tgk..iklan nie blah wat kita jatuh air mata bila kita tgk dengan hati yang pasrah..betapa kita HILANG bila kita kehilangan seseorang yang sangat kita sayang....
Hanya apa yang tinggal adalah kenangan..mungkin jika seseorang itu pergi..(hidup)..kita blh jumpa dan berckap pada suatu masa lain..namun jika seseorang itu pergi...(meninggal dunia)..rsanya tidak sama....apa yg tinggal hanyalah ..PESANAN...TELATAH...mengubati hati kita...

~luangkan lah masa dengan owang yang tersayang selagi ada~

... dalam botol...

video

Mcm best je cita nie??? or cita nie mcm citer 2 alam..yg kecownya melampau2 then bila tgh..HAMPEH!!!....mgkn ye or x??? promosi xlah hebat..mgkin hasilnya hebat..xlah mcm 'tin kosong' yerr...bila agaknya kuar tgk tralier pun cm best..hope satu hr nanti aku blh tgk..tok dijadikan pengajaran kita sesama umat Allah.s.w.t...

Friday, March 4, 2011

siapa KAMAL ATATTURK????

Dalam jiwa yang masih terkejut dengan bil elektrik 'melonjak' melampau sangat semalam membuatkan aku mcm 'kecut-kecut' siput je nak beronline kat umah nie...

...........dan tiba2 aku terjumpa artikel nie....betapa hebatnya keangungan Tuhan dalam menentukan teladan yang terbaik buat umatnya...bila aku baca artikel ini menjadikan aku terfikir bahawa hidup kita nie hanya pinjaman..berdirinya kita, duduknya kita diatas kehendak Tuhan yang maha esa.. jika DIA tidak mengizinkan maka tidak lah ia.. walaupun sekaya mana pun kita, secantik mana pun kita...ia tidak bisa mengubah apa yang telah 'tertulis ' pada takdir kita... hanya apabila manusia terlalu mengejar dunia ia akan lupa pada akhirat.....itu lah realiti dunai sekarang...nak kata pa?? semunya depan mata kita..siapa yang tak nak duit dan pangkat skang???fikirlah sbb hanya dua bnda inilah yang nyata dicari2 oleh manusia pada masa kini..

Kisah Kematian Kamal Atatturk

[MustafaKemalAtaturk.jpg]


KEMATIAN KAMAL ATARTUK YANG MENYEKSAKAN

Di saat kematiannya, Allah telah datangkan beberapa penyakit kepada beliau sehingga beliau rasa terseksa dan tak dapat menanggung seksaan dan azab yang Allah berikan di dunia.

Antaranya ialah:
  • Didatangkan penyakit kulit hingga ke kaki di mana beliau merasa gatal-gatal seluruh badan.
  • Sakit jantung
  • Penyakit darah tinggi
  • Panas sepanjang masa, tidak pernah merasa sejuk sehingga terpaksa diarahkan kepada bomba untuk menyiram rumahnya 24jam.
Pembantu-pembantunya juga diarahkan untuk meletak ketulan-ketulan ais di dalam selimut untuk menyejukkan beliau. Maha suci Allah, buat macam mana pun rasa panas tak hilang-hilang. Oleh kerana tidak tahan dengan kepanasan yang ditanggung, beliau menjerit sehingga seluruh istana mendengar jeritan itu. Oleh kerana tidak tahan mendengar jeritan, mereka-mereka yang bertanggung jawab telah menghantar beliau ke tengah lautan dan diletakkan dalam bot dengan harapan beliau akan merasa sejuk. Allah itu Maha Besar, panasnya tak juga hilang! Pada 26 September 1938, beliau pengsan selama 48 jam disebabkan terlalu panas dan sedar selepas itu tetapi beliau hilang ingatan.

Pada 9 November 1938, beliau pengsan sekali lagi selama 36 jam dan akhirnya meninggal dunia. Sewaktu beliau meninggal, tidak seorang pun yang memandi, mengkafan dan menyembahyangkan mayat beliau. Mayat ini diawetkan selama 9 hari 9 malam, sehingga adik perempuan beliau datang meminta ulama-ulama Turki memandikan, mengkafankan dan menyembahyangkannya.

Tidak cukup dari itu, Allah tunjukkan lagi balasan azab ketika mayatnya di bawa ke tanah perkuburan. Bila mayatnya hendak ditanam, tanah tidak menerimanya. Disebabkan putus asa, mayatnya diawetkan sekali lagi dan dimasukkan ke alam muzium yang diberi nama Etna Grafi (kalau tak silap dengar) Ankara selama 15 tahun (sehingga tahun 1953).

Selepas 15 tahun mayatnya hendak ditanam semula, tapi Allah Maha Agung, bumi sekali lagi tak menerimanya. Habis ikhtiar, mayatnya dibawa pula ke satu bukit ditanam dalam satu binaan mar-mar beratnya 44 ton. Mayatnya ditanam di celah-celah batu mar-mar.

Apa yang menyedihkan, ulama-ulama sezaman dengan Kamal Atartuk telah mengatakan bahawa "jangan kata bumi Turki, seluruh bumi Allah ini tidak menerima Kamal Atartuk!". Hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui.

INILAH IDEOLOGI BELIAU

  1. Membolehkan perempuan memakai tudung dengan syarat pakai skirt/ROK.
  2. Membolehkan lelaki memakai seluar panjang dengan syarat pakai tie dan topi (sesuai dengan kehendak barat)
  3. Menyuruh wanita dan lelaki menari di khalayak ramai. Beliau sendiri pernah menari dengan seorang wanita di sebuah parti umum yang pertama di Ankara.
  4. Beliau pernah menegaskan bahawa "negara tidak akan maju kalau rakyatnya tidak cenderung kepada pakaian moden"
  5. Menggalakkan minum arak secara terbuka.
  6. Mengarahkan Al-Quran dicetak dalam bahasa Turki
  7. Menukar azan ke dalam bahasa Turki. Bahasa Turki sendiri diubah dengan membuang unsur-unsur Arab dan Parsi.
  8. Mengambil arkitek-arkitek dari luar negara untuk memodenkan Turki. Hakikatnya mereka diarah mengukir patung-patung dan tugu-tugunya di seluruh bandar Turki.
  9. Satu ucapan beliau di bandar Belikesir di mana beliau dengan terang-terangannya mengatakan bahawa agama harus dipisahkan dengan urusan harian dan perlu dihapuskan untuk kemajuan
  10. Agama Islam juga di buang sebagai Agama Rasmi negara.
  11. Menyerang Islam secara terbuka dan terang-terangan
  12. Menggubal undang-undang perkahwinan berdaftar berdasarkan undang-undang barat.
  13. Menukar Masjid Ayasophia kepada muzium, ada sesetengah masjid dijadikan gereja.
  14. Menutup masjid serta melarang dari bersembahyang berjemaah.
  15. Menghapuskan Kementerian Wakaf dan membiarkan anak-anak yatim dan fakir miskin.
  16. Membatalkan undang-undang waris, faraid secara Islam
  17. Menghapus penggunaan kalendar Islam dan menukarkan huruf Arab kepada huruf Latin.
  18. Menganggap dirinya Tuhan sama seperti Firaun.Berlaku peristiwa apabila salah seorang askarnya ditanya "siapa tuhan dan dimana tuhan tinggal?". Oleh kerana takut, askar tersebut menjawab 'Kamal Atartuk adalah tuhan". Beliau tersenyum dan bangga dengan jawapan yang diberikan oleh askar itu.

Sumber: Kisah Kematian Kamal Atatturk | MalaysiaSensasi.Net ...kredit baeekk punya!!!