BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~MAHKARPESONA~

Thursday, May 27, 2010

cHeNTa aDa....



Cinta Ada - Karen Kong, Sheila Majid, Jaclyn Victor

hohh..hohh..hohh..x2
hohh..hohh..hohh..x2

andai aku buta kan mata
dapatkah kau mendengarkan jujurnya
andai engkau tutup telinga
dapatkah kau melihat keikhlasannya

chorus:
aku cinta bukan dibayang mata
jauh dari bahasa
dekatkan ertinya
aku cinta bukannya disengaja
jauh dari wasangka
dekatkan hatinya
memang cinta ada dalam jiwa kita

andainya cinta itu buta
dapatkah kau mengubah pesonanya
andai mengalir air mata
dapatkah kau membezakan jelingnya

(chorus)
oh mengapa ada saksi yang tak memahami
wow..wow..wow..wow..
oh mengapa ada saksi yang disalah erti
oh aku cinta
oh jauh dari bahasa

(chorus)

memang cinta ada dalam jiwa kita...

Tuesday, May 25, 2010

Jamie Cullum I'm All Over It

Jamie Cullum I'm All Over It



Hello innocence

Though it seems though we’ve been friends for years
I’m finishing
How I wish it had never begun
Though it should be the last one
And it’s dragging me down to my knees
Where I’m begging you please

Let me go
Don’t you know

I’m all over it now
And I cant say how glad I am about that
I’m all over it now
‘cos I worked and I cursed and I tried
And I said I could change and I lied
Where there’s something still moves me inside

She’s a memory
That I’ve tried to forget but I can’t
It still follows me
When I wake in the dead of the night
And I know that I can’t fight
That song going round in my head
Like the last thing she said

Please don’t go
You’d think I know

I’m all over it now
And I cant say how glad I am about that
I’m all over it now
‘cos I worked and I cursed and I cried
And I said I could change and I lied
Where there’s something still moves me inside

Now I wont come back
I wont come back
No I wont come back
No I wont come back

One dark morning
She left without warning
And took the redeye back to London town

I’m all over it now
I’m all over it now

Saturday, May 22, 2010

DULU N KINI.....

Align Center
Alif Hafiz Zamhari

Aku...


Alif & Aku 2010

Kiter owng lama dh kawan..dan alhamdullah persahabatn tu msh kekal smpai sekang...
sepanjang aku kwan dengan alif aku xde rasa x puas hati dengan dier..sbb aku dan dier msg2 blh tolak ansur. dier pun blh gak layan citer2 bodoh aku dan aku msh boleh terima teguran dan pendapat dier....

frist aku knl dier time tingkatan 1 dulu.. that mean dh dkat 10 tahun persahabatan kter owng....
dulu aku nie jahat dan nakal lah sikit dan alif budak yg baek(kira budak yg rajin n "rules" sbb dier pgawas) then bila ku knl dier, dier banyak mengubah aku jadi sowng yang mula pandang seus kat study nie...
sbb tulah owng kata kita kena pandai pilih kwan sbb ia akan menentukan apa yg kita akn buat pada masa akan dtg...
alhamdullah aku jumpa dier dulu..then x lupa gak dgan kwan2 lain mcm Dayang Hanidza, Norhazrina, Cassidy dan lain2..(x ingat nk snaraikan semua)
bila kwan dgan dier owng...aku mula follow rentak stdy dierowng....

Then kter owng trus gerak sama2 tok msok from 5 then 6 and continiu study msok U tp U berbeza.... tp tu bkn penghalang tok kter owng jumpa..wlaupun kdg2 bila msok U.. semua dh sebok.... tp msg2 fham sbb msg2 buzy...bila cuti..kter owng jumpa..Alhamdullah smpai skng ...dan aku harap ia akn terus KEKAL smpai bila2...

Buat kwan2 lain, Faizul Nizar, Rafeah Lani dan Soffizan Abdul Rahman...
thank gak buat kowang... sbb sama2 berjuang sampailah kita berjaya skang...
semoga perjuangan kita mencapai kejayaan dan kebahagian...
tanpa kowang siapalah aku..(ayat2 artis..hahhah.x blh belah)
thank so much....

Thursday, May 20, 2010

~SELAMAT TINGGAL~



Selamat Tinggal
Ferhad


Dan memang susah untukku pergi
Setelah bersama
Dan cintaku kepadamu
Tetap akan ku genggam

Tapi saatnya telah tiba untuk kita berpisah
Namun paras wajahmu dalam hatiku kekal

(korus)
Selamat tinggal selamat tinggal oh
Usah ditangis usah kau rindu
Relakan kepergianku
Selamat tinggal selamat tinggal oh
Walau ku pergi kau tetap di hati
Cintaku kan kekal
Selamat tinggal oh

Selamat tinggal selamat tinggal.....


"Selamat Tinggal"....membiarkan, meninggalkan dan melepaskan sesuatu yang kita sayang dan kita suka...Ucapan nie xkan diucapkan kalau kita rasa benda, sesuatu atau seseorang tu x bermakna.. Aku banyak mengucapkan selamat tinggal dan perkataan selamat tinggal inilah membuat segalanya2 berubah dan membuat Dia memberi respon terhadap keputusan aku untuk kali ini....aku x salahkan selamat tinggal...dan x menyesal mengucapkannya selamat tinggal kerana perkataan ini membantu aku untuk menemui sebuah jawapan bagi satu persoalan yang aku benar2 aku ingin ketahui jawapanya... dan selamat tinggal telah membuatkan Dia bersuara...terima kasih selamat tinggal... sehinggakan aku rasa adakah aku mampu untuk meninggalkanya untuk selama2nya...dan kini aku masih tertanya2 dimana makna selamat tinggal aku....tp hr nie bila ku dengar lagu nie baru aku tau...selamat tinggal itu bukan untuk melupa dan menghilangkan...."kau tetap dihati" kerana ia pernah berada dihati,"Namun paras wajahmu dalam hatiku kekal" Dia kekal sepertimana aku kenali dulu. Adakah selamat tinggal aku serupa dengan selamat tinggal Dia???aku tak tau dan aku x pasti yang aku tahu ucapan selamat tinggal ku... hanya aku...Namun biarlah hanya aku yg mengucapkan selamat tinggal ini..kerana biarlah aku yang mengingatinya di dalam kenangan dan dia teruskan kehidupan bertemu, berjumpa dengan seseorang yang lebih baik daripada diri ini....dan aku KEKAL di sini...


Thursday, May 13, 2010

Home Sweet Home...



Bila aku d post entry nie maksudnya sekang nie aku dh da kat umah... rest bila dh 6 month bergelumbang dengan buku, kuliah, tutorial dan hostel....
Wah...mmg asyek lah kat umah nie pat tgk muka mak, wan, and other family group yng lain
buat kwan2 yang bercuti dan kembali ke rumah..
nikmati lah erti apa itu rumah...coz HOME SWEET HOME....

Sunday, May 9, 2010

Laptop, flight and airasia...

LAPTOP:
hari ini dalam sejarah...aku hampir buat perkara yg kemungkinan aku akan menyesal seumur hidup...AKU HAMPIR TINGGALKAN LAPTOP..............
Apa akan jadi kalo benda nie jadi realiti....
makanya aku akan mengalami masalah jiwa sepanjang cuti nie..
but alhamdullah semuanya xjadi realiti dan tuhan msh membantu umatnya yang pelupa lg alpa nie...bederau kepala aku..nafas pun mcm nk dtg asmaulhusna je..hehhe2...alhamdullah...aku hrp2 tuhan terus merahmati pejalanan aku hr nie....(skng tgh tunggu flight strusnya KL-MYY)

FLIGHT:
aku x suka kalo flight awal pagi nie sbb aku x cukup tido dan otak aku msh melayang...tp nk wat cm nie. kali nie aku kena juga naik flight awal pg nie..so nk kata pa???balik jelah...dok usm lama2 blh jdi gila bila sowang2 dan xda duet...
perkara2 x best bila naik flight:
1.flight awal pagi
2. bila duduk, owng sblah sama besar dgan kita dan lelaki.
3.bila dok cermin sdgkan kita hanya boleh tgk sayap kapal terbang je....
4. bila barang banyak sangat.
5. gap flight yang berbatu2 jauhnya
6. bila travel sowang2, xda geng bual2..(time mcm nie rindu kat mahadhir)
7. bila xda duet...
8. bila hr jumaat, sabtu atau ahad.. sbb banyak sngt passenger...
tp bnda mcm nielah yg salu aku dpat..bukan x elak.dh cuba...tp ttp gak xda nsib..
so???
nak wat cm nie???
REDHA...

AIRASIA:
dh namanya... murah..so perkhidmatan cipot..
aku nak kencing dow...
toilet penoh..
so???
aku kasi makcik cina tu kenceng xpa aku msh muda..hahhah..
terbantu kenceng aku, batu karang pun lantaklah..
huhu..
tp time beg aku tertinggal diaowng tunggulah..
heheh2...tp kan bila aku kuar balik dr flight sbb beg laptop tinggal aku sama mcm cerita industan je..
yelah citer industan suka suki diownag je nak kuar dan tahan flight bila pompan tu nak g jauh..or laki tu nak kuar negara bawak hati yang berdarah...hahhahah...seyed dow..situasi tu jadi kenyataan lam kehidupan aku..
pas nie x nak kutuk2 citer indie...nak tgk citer indie lah bila balik nie nanti..huhu..

Pengajaran:
hati2 bila naik flight dan jangan fikir idup ini mudah dan senang..:)




status skang: apasal LCCT nie panas??? cheh...

Saturday, May 8, 2010

Selamat Hari Ibu.......



Selamat Hari Ibu...6/5/2010..
tp aku bru tau hr nie sblom nie aku tertanya2 plak bla hr ibu nie..bukan xingat...
tp beberapa hr nie banyak sngt benda kena fikir..so agak tergendalalah sikit....

Mak???
hr2 aku ingat..blh dikatakan hr2 aku call mak wlaupun umur aku dh 23tahun aku sentiasa merasakn umur aku bru je 2 atau 3 tahun bila ada dengan mak aku..heheee...
stakat nie mak jelah fham tentang aku..
sakit, sedEy malah xde rahsia aku dengan mak...

Gadoh??
Penah lah..
bohong lah kalo xnah gadoh...tp aku xsuka gadoh lama2..rasa mcm hari2 berlalu degan penuh rasa bersalah dan xdiberkati, kalo apa2 berlaku kat cine.. susah gak..heh2..

" Ucapkan Sayang selagi di depan mata"....
itu je yang aku mampu bagi..walaupn sekang jauh..bila jauh nielah aku rasakan yang aku makin dekat..bila dekat kita segan nak ucapkan semua tu....
tp bgi aku setiap hari aku sayang ibu aku...
sbb tulah aku heran napa ada yg nak buang mak bapak dier ha???
entahlah..

For My Mom:
Thank for everyting..bagi aku peluang tok idop dlam dunia nie..cukup dengan erti kasih sayang dan pengorbanan, malah mengajar aku apa erti kehidupan sebenar..

Kata2 ibu yang aku salu ingat:
"Jangan bandingkan diri kita dengan owag lain"
bila kita bandingkan kita akan rasa kita terlalu kecil dan terlalu besar...
so hiduplah bersederhana.. terima dengan apa yang kita ada..
buat apa yang kita mampu...
so.... skang aku berada disini...
bila aku rasa aku x mahu hidup terlalu kecil di mata owng lain..
dan mula mencari erti kesederhanaan...

thank MOM...

~TEKAH BINTI ABDUL WALI~

Friday, May 7, 2010

Nadiku – Sabhi Saddi

Suara kisah kita
Yang sehalus sahutan di mata
Segala norma yang melena ku
Pada aroma syurga kita

Nan syahdu cinta menunggu
Sayunya kerna air matamu

Chorus

Nadiku bagaikan berlagu
Nantimu hentikan apa berlaku padamu
Yang ku temu
Hadirmu sambutlah damba dakapanku

Suria kasih kita
Yang berbisik gerimis serinya
Seindah frasa yang damaikan ku
Walau sezarah air mata

Biarku kucup wajahmu
Leburkan saja ia padaku

Ulang Chorus 2X

video

KAKI @ ROKOK????


H.A.N.Y.U.T



FAIZAL TAHIR ~HANYUT~

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Korus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku
Lirik hanyut- Faizal tahir @http//liriksemualagu.blogspot.com
Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Repeat Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

Wednesday, May 5, 2010

GLEE....



Bowink sangat life aku hanya tunggu nak balik je..tunggu masa berlalu dan hari yang dinanti datang..just for that time..aku layan citer siri Glee....best gaklah..citer sal life student ala2 mcm citer despratehousewife, bettyUglee, cam 2lah kuang lebih tp citer nie ada lagu2..lagu2 tu pun aku tau..hehhe2..xlah ketinggalan sangt life aku..tp xbis g siri tu aku kena g download..but now aku xtau cm nie nak download...kena usha2 pas nie...:)



Sunday, May 2, 2010

L.O.V.E STORY



Bila kita rasa kita jatuh cinta.....
kita rasakan seolah2 dunia ini kita yang punya.. dunia ini kita yang takhta..walaupun hakikatnya kita hanya menumpang di dunia yang fana ini...
cinta bukan penawar, cinta bukan ubat dan cinta juga bukan harapan untuk kita meneruskan hidup ini...
adakah kita perlukan cinta????
tanya pada hati???
setiap manusia punya' love story' yang berbeza kisahnya..suka duka, kecewa, gembira, gundah, penantian, pengorbanan,halangan serta dugaan....

kisah cinta 1:
cintanya tanpa diduga....dari seorang cinta biasa dr perkenalan biasa akhirnya berubah menjadi cinta...namun hanya si LELAKI yang merasakan..namun bgi si WANITA perasaanya tetap seperti dulu..sahabat...tapi adakah ia akan berubah menjadi cinta...cinta perlukan masa...
cinta juga perlukan tindak balas..jika kita hanya memberi dan si dia hanya menerima ia xakan kemana..hanya menantikan satu penantian yang tidak pasti dan berakhir begitu sahaja...kini LELAKI terus menanti dan mencuba...WANITA terus cuba untuk merasa dan memberi yang terbaik..



kisah cinta 2:
cintanya bermula dar sumber terkini, teknologi dan komunikasi...tanpa di duga rupanya lelaki yang dikenali atas dasar telefon sudah menjadi suaminya kini..itulah namanya jodoh, kita xmenolak jodoh dan ketentuan ilahi. jika ini yang terbaik maka inilah jadinya...aku doakan ia kan terus mekar dan mekar di dalam hidup mereka...dapat anak dan mendalamkan cinta serta kasih sehingga di akhir usia.~.amin~



kisah cinta 3:
dimana cinta ini membawanya ke sini..mencari berlari dan merangkak bagi memperolehi dan mencapai erti kajayaan.....terpisah dan jatuh menghilangkan si WANITA tersebut terus di dalam hidup LELAKI tersebut... namun ketabah dan semangat yang kental menyebabkan WANITA tersebut terus bangun bagi mencapai cita2 nya...hidup mesti diteruskan... kini ia tengah mencari siapa kah gerangan yang bisa mengisi kekosongan hati nie... selamat mencuba dan teruslah berusaha..insyallah akan ketemu juga jodohmu yang bisa membimbing mu di dunia dan akhirat..




kisah cinta 4:
kisah nya bermula pada pandangan pertama dan memberikan keberanian kepada wanita tersebut untuk membentuk sebuah persahabatan. persahabatan ini terus berkembangan dengan penuh alasan... harapan dan impan terus di terima... bukan inginkan pembalasan cukuplah sekadar dihargai dan diingati... namun tiada satu pun penyesalan di dalam persahabatan ini....penantian demi penantian terus mengemuncak sehinggalah si WANITA meluahkan rasanya di suatu ketika...walaupun jawapanya sudah diketahui WANITA terus menyusurkan keberanian hatinya bagi menerima kekecewaan...dan ia terhenti disini.. bila si WANITA merasakan" tuhan menjadikan ia bukan untuk dirinya"....selamat berjaya wahai si LELAKI walaupun semuanya terlah berakhir.. si WANITA tetap mengingatimu kerana semua bermula dari sebuah persahabatan......






terima kasih hati, terima kasih sayang dan terima kasih cinta kerana membenarkan diri2 mereka merasakan apa erti sebuah cinta dan mencipta "love story" msig2.. insyallah kisah2 ini kan terus berada didalam ingatan mereka...selagi adanya rasa cinta di dalam diri mereka...